Cybersecurity: Oppdag sårbarhetene dine før noen andre gjør det

Organisasjoner kan både spare mye penger og opprettholde et godt omdømme ved å ta cybersecurity på alvor.

Cybersecurity: Oppdag sårbarhetene dine før noen andre gjør det

Cybersecurity er et område i stadig vekst, som forventes å dobles fram til år 2020. Dette er også et av de viktigste satsingsområdene til konsulentselskapet Capgemini.

Sikkerhet går på tvers av alle andre områder. Enten du utvikler applikasjoner, jobber med prosjektledelse eller er UX-designer, så er dette noe som angår deg.

Mye å spare på sikkerhet

Teknologi - Marte Tårnes, Senior Security Consultant og Anders Nordin, Security Consultant i Capgemini

Marte Tårnes, Senior Security Consultant og Anders Nordin, Security Consultant i Capgemini

Capgemini Norge samarbeider med søsterselskapet Sogeti for å tilby tjenester innen sikkerhetstesting, eller såkalt Application Security Testing. Dette er et svært spennende område som er viktig å holde seg oppdatert på.

Hvilke nye trusler og sårbarheter har blitt oppdaget? Hvilke selskaper har blitt hacket og ikke minst, hvordan skjedde det? Å identifisere sårbarheter under utviklingsprosessen er veldig viktig. Organisasjoner kan både spare mye penger og opprettholde et godt omdømme ved å ta dette på alvor.

Økt digitalisering, økt risiko

Internet-of-things handler om ting som kommuniserer ved hjelp av internett. Blant annet innebærer det at bilene våre er koblet på nettet og kan sende og motta informasjon, og at apparater hjemme i huset ditt kan kommunisere både med deg og med hverandre.

Ifølge Ericsson vil det være opp mot 29 milliarder tilkoblede enheter innen 2022. Av disse regner man med at omtrent 18 milliarder vil ha tilknytning til internet-of-things.

Denne utviklingen gjenspeiles også i offentlig sektor, hvor det investeres mye penger i digitalisering. I tillegg har nesten alle virksomheter i dag en nettside. Er du ikke på internett, så eksisterer du ikke.

Den økte digitaliseringen åpner også for nye måter å bli hacket på, og dette er en risiko ikke alle er helt klar over. Det er en tydelig trend at antallet angrep øker. Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) observerte en dobling i antall angrep som involverte norske virksomheter fra 2013 til 2014.

OM CAPGEMINI
  • Capgemini er et av verdens største IT-konsulentselskap med over 140 000 ansatte globalt.
  • I Norge har selskapet rundt 1100 konsulenter som jobber med oppdrag innen sektorer som olje & gass, offentlig, telekom og bank & finans.
  • Capgemini har norske kontorer i Oslo, Bergen, Stavanger og Fredrikstad.
  • Selskapet har et eget 18-måneders trainee-program for nyutdannede, TAG.
  • Klikk her for å lese mer om en karriere i Capgemini.

Over 80 prosent av alle angrep som rettes mot applikasjonslaget, kan resultere i tap av data, driftsavbrudd av tjenester og skade på merkevaren. Dette kan igjen føre til tap av store pengesummer.

Innebygget sikkerhet

Sikkerhet må tas hensyn til så tidlig som mulig i et utviklingsprosjekt. Det bør være en del av design og arkitektur, såkalt innebygget sikkerhet. Dette fordrer at både systemarkitekter og løsningsdesignere har kunnskap om området, slik at design av systemer sørger for at de beskytter mot angrep.

Programvareutviklere må også ha den relevante kunnskapen, slik at koden de skriver ikke inneholder sikkerhetshull. Å ha security-by-design er et begrep flere og flere organisasjoner forsøker å oppnå, og dette er også veldig viktig i prosjektene som vi i Capgemini leverer.

Hverdagen som sikkerhetskonsulent i Capgemini

Vi som jobber med sikkerhet i Capgemini Norge er en liten gruppe konsulenter som alle har høy kompetanse innen våre fagfelt. Dette gjør det lett å løfte fram tanker og ideer, og raskt å finne ut av hvem man bør snakke med.

Samtidig drar vi nytte av Capgeminis store, globale ekspertteam, som gjerne bidrar inn i vårt arbeid. Dette er et sterkt fagmiljø innen sikkerhet med over 2500 sikkerhetseksperter vi kan rådføre oss med.

Hos Capgemini legger vi stor vekt på at konsulentene våre skal holde seg oppdatert gjennom sertifiseringer, kurs, seminarer og ikke minst, intern kunnskapsdeling av lærdom som vi henter hjem fra eksterne konferanser og seminarer.

Klikk her for å lese mer om Capgemini og sikkerhet