– Vi er stolte av kompetansen og kulturen i avdelingen

Java-avdelingen i Capgemini utvikler fremtidsrettede løsninger innen et bredt felt av teknologier.

– Vi er stolte av kompetansen og kulturen i avdelingen

Av: Mailen Sorknes | Publisert: 7. Jun 2015 | Kategori: Seniorutvikler

Et av landets største fagmiljøer innen Java finner du i Capgemini. Avdelingen søker å fremme de ansatte gjennom utvikling og anerkjennelse. – Vi vil skape stolthet og samtidig ha det moro på jobb, sier Øyvind Møller Asbjørnsen.

Java-avdelingen i Capgemini består av nesten 100 dyktige utviklere, løsningsarkitekter, Scrum-mastere og teamledere. De jobber ikke bare med Java, men utvikler fremtidsrettede løsninger innen et bredt felt av ulike teknologier. I prosjekter jobber de sammen med kunden med et felles mål om å levere de beste løsningene.

Øyvind er fagansvarlig for Java-avdelingen og har stilling som Managing Consultant. Han forteller at de har utformet en egen visjon der fokuset ligger på å bygge kultur og fellesskap i den stadig voksende avdelingen.

Det blir også lagt opp til at store, internasjonale navn i fagmiljøet holder lengre kurs, som Greg Young og Robert ”Uncle Bob” Cecil Martin

– Vi er stolte av kompetansen og kulturen i avdelingen vår, og gjennom vårt globale kompetansenettverk og aktive konsulenter holder vi oss oppdatert på teknologiske trender. Dette er viktig for å vinne de mest interessante prosjektene, og for å kunne levere riktig løsning til kundene våre, sier han.

Spennende kurs

De ansatte i Capgeminis Java-avdeling er opptatt av å ligge i front på sitt område og vektlegger kompetanseheving. Konsulentene blir sendt på kurs og konferanser, internt og eksternt, i Norge og i utlandet.

Det er noe av det som er så fint med Capgemini, om du tør å ta initiativ har du alle muligheter til å oppnå noe stort

– Slik følger vi nøye med på trender og utvikling, og de som blir sendt på kurs deler kunnskapen med resten av oss. Internkursene våre er spennende, for da lærer vi mer om spesifikke temaer som kolleger virkelig brenner for, forteller Øyvind engasjert.

Seniorutvikler - Øyvind deltar i mange aktiviteter på jobben, og spiller blant annet bass i firmabandet.

Øyvind deltar i mange aktiviteter på jobben, og spiller blant annet bass i firmabandet.

Populær konferanse

Han forteller videre om Fagdagen, en årlig konferanse som arrangeres av og for konsulentene i Capgemini Norge. Konferansen holdes i Oslo og blir videooverført til alle regionskontorene. Blant over 100 taleforslag er det kun de beste som blir valgt ut, og Øyvind har holdt foredrag flere ganger.

– Det er utrolig populært å få snakke på Fagdagen. Her får noen utvalgte sjansen til å fortelle om noe de brenner for. Konferansen startet som et initiativ fra en nyansatt i Java-avdelingen og har utviklet seg til å bli en stor begivenhet, forklarer han.

– Det er noe av det som er så fint med Capgemini, om du tør å ta initiativ har du alle muligheter til å oppnå noe stort!

Gode kolleger

Ute i prosjektene jobber de oftest i team, noe som gjør alle i Java-avdelingen til en sammensveiset gjeng. Mange er blitt så gode venner at de også reiser på ferie sammen.

– Avdelingen har et veldig godt miljø, og det er både det faglige og det sosiale vi brenner for. Vi arrangerer ting som månedlige fagmøter, interne workshops, sommerfester, lønningspils og internkonkurranser. Vi har også en årlig langhelg i Trysil, som vi kaller JavaSki, forklarer Øyvind.

I Capgemini arrangeres flere sosiale tiltak der de ansatte kan samles blant kolleger med like interesser. Øyvind er blant annet medlem av selskapets vinklubb og kulturklubb, samt bassist i firmabandet.

– I mine første år i Capgemini deltok jeg også i ”Mangekampen”, en konkurranse i ulike sportsgrener på tvers av avdelinger, og det er en nydelig måte å komme inn i et stort nettverk på, forteller han.

Hjelper hverandre frem

Sjefskonsulenten trives godt i Capgemini.

Capgemini har en flat og åpen organisasjonsstruktur, og alt av ideer og initiativer blir tatt varmt imot

– Planen var egentlig å jobbe der et par år, men nå har jeg plutselig vært der i åtte! Det er først og fremst den gode kjemien med kollegene, og det gode faglige miljøet som har ført til at jeg har blitt i jobben min. Det er et fantastisk sted å jobbe, sier han.

Før Øyvind startet karrieren i det store, internasjonale selskapet, hadde han mistanke om at han kom til å bli nok en grå mus i mengden.

– Men det stemte ikke i det hele tatt. Capgemini har en flat og åpen organisasjonsstruktur, og alt av ideer og initiativer blir tatt varmt imot. Det er lett å få ting til å skje, og vi jobber sammen for å gjøre hverandre sterkere.

Er du systemutvikler som ønsker å bygge videre på kunnskapen din og få en personlig tilpasset karriereplan, se ledige stillinger i Capgemini.