Seniorutviklere må ta grep om egen karriere

Capgemini har et av landets største fagmiljøer innen Microsoft og Java (Foto: Bianca Emilia)

Seniorutviklere må ta grep om egen karriere

Av: Mailen Sorknes | Publisert: 23. Apr 2015 | Kategori: Seniorutvikler

IT-bransjen tiltrekker stadig unge, nyutdannede og uerfarne utviklere, noe som fører til at IT-eksperter i seniorstillinger søker seg andre steder. Lars R. Haraldsen i Capgemini kan ikke forstå hvorfor noen velger å slutte. – Jeg trives så godt, sier han.

Capgemini har et av landets største fagmiljøer innen Microsoft og Java der konsulentene spenner fra nyutdannede til mer erfarne løsningsarkitekter. Selskapet ønsker nå flere senior IT-eksperter med faglig tyngde for å skape en bredere variasjon av kompetanse innad i miljøet.

– Det skjer veldig mye i konsulentbransjen, sier Lars.

Han er seniorkonsulent i Capgemini og forteller at bransjen er preget av høyt tempo, både faglig og sosialt.

– Det er hektiske dager fulle av interne og eksterne møter og deretter kurs eller arrangementer etter arbeidstid. Men du står helt fritt til å velge selv hva du ønsker å være med på.

Ta initiativ

Lars spekulerer i om en av grunnene til at seniorkonsulenter slutter er at det blir for lite variasjon i arbeidet eller at prosjektene ikke er spennende nok. Han mener svaret ligger i det å være proaktiv.

– Det som er fint med å være konsulent i Capgemini, er nettopp det at du har muligheten til å oppsøke det du interesserer deg for. Tar du initiativ til å prøve noe nytt og gripe mulighetene som oppstår vil du aldri få det kjipt på jobben, sier han.

Med Capgemini som arbeidsgiver får du friheten du trenger til å kombinere jobb med familielivet.

Du har muligheten til å oppsøke det du interesserer deg for

– Arbeidstiden din kan du ofte styre selv, så lenge du stort sett er der i kjernetiden på jobb. Det er også fleksibelt når du kan ta ferie, forteller Lars.

– Vi er hardtarbeidende og det er masse utfordringer for alle som jobber her, uavhengig av teknologien du har fordypet deg i. Jeg skjønner ikke hvorfor noen slutter, jeg trives så godt!

Sosialt på jobb

Han har en master i datateknikk fra NTNU og har jobbet i Capgemini i tre år. Lars er skråsikker på hva som er viktig for at han skal trives i jobben.

– Det er viktig å ha det bra, og ikke minst gøy, på jobb. Da presterer man bedre. Det er viktig med gode motivatorer i hverdagen, både på den tekniske og sosiale siden, og jeg er heldig som er omringet av veldig bra mennesker, forklarer han.

Lars sitter i sosialkomiteen og forteller at de gjør mye artig også utenfor arbeidstiden. Hytteturer, kickoff, sommerfest og fredagspils er bare noen av aktivitetene Capgemini arrangerer.

Han nevner også ”Mangekampen”, en intern konkurranse for hele bedriften som inkluderer ulike og morsomme øvelser som dart, langrenn, bowling, minigolf og shuffleboard.

– “Mangekampen” er en kul greie. Alle som deltar samles for å feire, og siste øvelse holdes i Danmark. Alt det sosiale handler om å binde sammen de ansatte, sier han.

Seniorutvikler - Capgemini tilbyr kurs, etterutdanning og sertifiseringer (Foto: Bianca Emilia)

Capgemini tilbyr kurs, etterutdanning og sertifiseringer (Foto: Bianca Emilia)

Høye ambisjoner

Capgemini tilbyr kurs, etterutdanning og sertifiseringer og legger til rette for at du skal få utvikle mulighetene dine. For Lars Martin er det viktig at det gode utviklingsmiljøet er på plass. Han jobber selv som utvikler og har ambisjoner om å bli prosjektleder.

Vi er helt verdensledende på innovative prosjekter

– Capgemini vil gjøre veien dit enklere for meg. Selskapet er flinke til å passe på dyktige mennesker og tilbyr de verktøyene som skal til for at du kommer deg dit du vil, sier Lars.

Seniorkonsulenten nevner responsivt rammeverk som noe av det han liker best å jobbe med.

– Det er gøy å utvikle nettsider som skal fungere like godt på ulik plattformer som iPhone, PC, nettbrett og Android. Vi bruker flere spennende teknologier som Backbone, Bootstrap og JavaScript.

Verdensledende

Capgemini jobber med mange spennende prosjekter og applikasjoner, og står blant annet bak den unike digitaliseringen av eksamensprosessen på BI, DigiEx, og den nye trafikk-appen for barn, Trafikkagenten.

– Vi er helt verdensledende på innovative prosjekter. Alle i selskapet blir informert om prosjektene og får mulighet til ønske seg inn. Men du er nødt til å ta tak i det selv, avslutter Lars.

Capgemini søker stadig etter dyktige og lidenskapelige senior javautviklere og løsningsarkitekter. Se ledige stillinger.