Seniorkonsulenter undervurderer interne jobbmuligheter

Capgemini har et tverrfaglig arbeidsmiljø bestående av arkitekter, entrepenører og ingeniører. (Foto: Bianca Emilia)

Seniorkonsulenter undervurderer interne jobbmuligheter

Av: Mailen Sorknes | Publisert: 23. Apr 2015 | Kategori: Seniorrådgiver

Seniorkonsulenter som ofte bytter arbeidsplass skaper unødvendig gjennomtrekk av medarbeidere for selskaper i IT-bransjen. Mangel på utfordringer fører til at mange tror gresset er grønnere på den andre siden. – Men gresset er bare annerledes, sier Carl Martin Lykaas i Capgemini.

Konsulenter i seniorstillinger har ofte jobbet lenge på samme sted, og enkelte sitter derfor igjen med en følelse av å ha en lite utfordrende og spennende hverdag.

– Noen er kanskje litt for lenge i prosjektene slik at man ikke vokser eller opplever en faglig utvikling. Som konsulent er du ettertraktet, og det er lett å bli fristet av en høyere stilling med mer ansvar, sier Carl Martin.

Han er selv seniorkonsulent i Capgemini Norge og mener løsningen er å aktivt lete etter utfordringer hvis det er det som mangler i arbeidslivet ditt.

– Du får lite servert rett i fanget, du er nødt til å jage litt selv, forklarer han.

– Du må gripe sjansene

Capgemini har et tverrfaglig arbeidsmiljø bestående av arkitekter, entrepenører og ingeniører som jobber sammen på kryss av avdelinger og kompetanse.

Organisasjonen har i tillegg et spennende læringsmiljø med fokus på utvikling og kompetanseheving og gir deg fleksibiliteten du trenger for å kombinere jobben med et travelt familie- og privatliv.

Du får lite servert rett i fanget, du er nødt til å jage litt selv

– Mange som bytter jobb tror de går til noe bedre. Men gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden, gresset er bare annerledes, mener Carl Martin.

Han anbefaler derfor flere seniorkonsulenter å gripe sjansene som finnes i selskapet og søke nye jobber internt.

– Flere undervurderer mulighetene som allerede er der. Starter du i en ny avdeling får du blanke ark som du kan fylle ut med hva du vil. Det er dessuten lettere å bytte jobb internt, sier han.

Tatt godt i mot

Carl Martin synes det er morsomt å jobbe i Capgemini og skryter av det åpne miljøet som passer for både junior- og seniorkonsulenter. Han mener at det aller beste med jobben er kollegaene.

– De er helt topp! Jeg jobber med mange motiverte og engasjerte mennesker.

Han forteller at det gode arbeidsmiljøet har vært tilstede helt siden han begynte i selskapet som nyutdannet siviløkonom i 2012. Alle nyutdannede blir nemlig tatt godt i mot av Capgeminis graduate-program, IgnITe – tidligere kalt TAG.

De første 18 månedene sørger programmet for at de ferske konsulentene får utviklet sine grunnleggende ferdigheter og bygget et faglig nettverk på best mulig måte.

Fellesskapet utgjør en unik arena for læring og erfaringsutveksling.

– TAG er helt fantastisk, det er som en slags forlengelse av studietiden. Det gir deg blant annet tryggheten rundt hva det betyr å jobbe i et prosjekt. Det er også viktig for trivselen å føle tilhørlighet, det å være en del av noe, sier Carl Martin.

Seniorrådgiver - Som ansatt i Capgemini blir du sett, hørt og inkludert. (Foto: Bianca Emilia)

Som ansatt i Capgemini blir du sett, hørt og inkludert. (Foto: Bianca Emilia)

God arbeidskultur

Bredden av kompetanse og talent innad i selskapet er til god inspirasjon og motivasjon for alle ansatte.

– Kulturen i Capgemini er veldig bra. Det er ingen spisse albuer her, det handler om hvordan vi kan gjøre hverandre bedre, sier seniorkonsulenten.

Som ansatt i Capgemini blir du sett, hørt og inkludert, og alt blir lagt til rette for at du har muligheten til å klatre høyere på karrierestigen. Carl Martin forteller om interesserte ledere som bryr seg om din utvikling, uansett om du er i en junior- eller seniorstilling.

Det er ingen spisse albuer her, det handler om hvordan vi kan gjøre hverandre bedre

– Vi har et mentorsystem flere kunne dratt nytte av. Da får du hjelp til å komme dit du vil, sier han.

IT-selskapet jobber med spennende og komplekse prosjekter hos mange store kunder i et miljø som er preget av yrkesstolthet.

Konsulentene har en brennende interesse for teknologi, ledelse og smidige metoder. Er du et dyktig hode med seniorkompetanse og høye ambisjoner, søk jobb i Capgemini.