Fokus på tillit gir deg unike muligheter

Kristian Haugene har vært veldig aktiv i sin karriere i Capgemini.

Fokus på tillit gir deg unike muligheter

Av: Mailen Sorknes | Publisert: 12. Nov 2015 | Kategori: Seniorrådgiver

Helt fra han startet karrieren i Capgemini som sommerstudent for fem år siden, har Kristian Haugene aktivt forfulgt ulike roller for øke sin kompetanse. Tilliten og den verdifulle erfaringen vil komme godt med senere i arbeidslivet.

– Det beste med å starte i Capgemini er at man kommer inn i et aktivt miljø med mange andre nyutdannede. Derfra blir man fort tatt inn i fagområder og sosiale nettverk – noe som gjør det til et veldig fint sted å begynne, forteller Kristian.

Han jobber som utvikler tilknyttet Java-avdelingen i Capgemini, og har nå sittet i over tre år hos samme kunde – en av landets største banker. Å være utleid som konsulent så lenge på ett sted gjør at man får dypere kompetanse og har mulighet til å ta flere ansvarsroller etter hvert.

– Du må ikke nødvendigvis bytte prosjekt for å utvikle deg

– Du må ikke nødvendigvis bytte prosjekt for å utvikle deg. Ved å sitte så lenge hos en kunde bygger du opp tillit og kompetanse. Det er spennende å se hva som har skjedd i banken de siste årene, sier han.

Startet som sommerstudent

Kristian ble først kjent med det globale IT-selskapet som student i Capgeminis Summer Internship i 2010 før han fikk kontrakt på fast stilling året etter. Siden da har han vært involvert i programmet som leder – og nå sist som mentor. Første året pitchet han en idé for programmet til Summer Internship – et nytt konkurransesystem for bedriftsidrettslaget.

– Jeg hadde ansvaret for at syv personer skulle ha noe å gjøre i syv uker og måtte finne ut av hvordan jeg skulle få de i gang. Det å få rollen som en slags miniprosjektleder med lav risiko har derfor vært en veldig bra erfaring, forteller Kristian.

– Det har vært en god måte å lære på og jeg håper jeg har klart å lære bort mye av det organisatoriske. Samtidig lærer man glød og engasjement fra studentene som er med.

Får tidlig ansvar

Alle nyutdannede som begynner i Capgemini blir automatisk en del av selskapets 18 måneders graduate-program, Technology Analyst Group (TAG) – som nå har skiftet navn til IgnITe. Her får de ferske konsulentene utviklet sine grunnleggende ferdigheter samtidig som de bygger et godt faglig nettverk.

Sommeren etter at Kristian var ferdig i TAG søkte han om å bli leder for programmet – noe han var i ett år. Der var det opp til ham å passe på ting som budsjetter, fagmøter og kurs.

– Det var en morsom oppgave å ha ansvaret for de som møter opp rett etter skolebenken. Jeg brukte tid på å bli kjent med alle som deltok og var med på å gi en god faglig ramme rundt hva konsulentbransjen innebærer.

Realiserte reisedrømmen

Seniorrådgiver - I fjor fikk Kristian realisert drømmen om å reise rundt i Mellom-Amerika.

I fjor fikk Kristian realisert drømmen om å reise rundt i Mellom-Amerika.

Ettersom Kristian gikk rett fra videregående til studier, og så direkte ut i arbeidslivet, hadde han i flere år tenkt at han ønsket å reise i en lengre periode. Han forteller at det å få permisjon fra jobben gikk overraskende problemfritt.

– Jeg hadde forventet å krangle litt mer for å få det til, men jeg forberedte sjefen tidlig og det gikk bra å få fri de tre månedene jeg ba om.

Dermed fikk han realisert drømmen og reiste rundt i Mellom-Amerika fra juletider i fjor til rett over påsken i år. Før avreise ble naturligvis alt det praktiske på jobben tatt hånd om.

– Det gikk helt fint å overførte kompetansen til noen andre, og da jeg kom tilbake fra reisen var det rett inn på samme prosjekt – business as usual, sier han.

Gode muligheter tilgjengelig

Capgemini er en organisasjon med fokus på tillit, noe som betyr at du rett og slett kan få kule arbeidsoppgaver tidlig i karrieren.

– Fordelen i et stort selskap som Capgemini er at du kan få en sentral rolle fordi noen har tillit til deg. Hvis en leder mener du er flink, setter de deg i en rolle du kan passe til – du slipper å vente til du har relevant erfaring på CV-en, sier han.

Etter fire år som Javautvikler kunne han selv tenke seg å gå mot en rolle som kombinerer det tekniske med prosjektlederrollen.

– Fordelen i et stort selskap som Capgemini er at du kan få en sentral rolle fordi noen har tillit til deg

– Idet man slutter å være hands on med teknikken kan det være vanskelig å komme tilbake, og jeg vil ikke miste utviklingen. Derfor vil jeg fortsatt ha en rolle med teknisk fokus for å holde meg oppdatert.

– Viktig å ta initiativ

I hverdagen tilbringer Kristian mest tid sammen med kolleger hos kunden og synes derfor det er deilig når han først er med på det sosiale sammen med Capgemini.

– Der handler det ikke om å holde masken og alle har et veldig avslappet forhold. Å være med Capgemini er min tid vekk fra å være eksponert for en kunde – da slipper jeg å være nystrøket og rak i ryggen, avslutter Kristian.

En karriere i Capgemini gir deg gode utviklingsmuligheter i et åpent og inkluderende miljø, og er noe av det som gjør selskapet til en attraktiv arbeidsplass. Ønsker du å jobbe med å løse fremtidens utfordringer mens du bygger på din egen utvikling og kompetanse – søk jobb i Capgemini.