IgnITe – Capgeminis graduateprogram. Noe for deg?

Dette var den første IgnITe-gjengen. Blir du en av de neste?

IgnITe – Capgeminis graduateprogram. Noe for deg?

Publisert: 8. Dec 2017 | Kategori: Rekruttering

I løpet av 18 måneder går du fra å være nyutdannet til å bli en fullt kvalifisert konsulent. På veien lærer du mye om kultur, kolleger, kunder og arbeidsmetoder – og deg selv. Du får ansvaret for å bygge din egen karriere, samtidig som du bygger nettverket ditt. Har du det som skal til for å komme gjennom IgnITes nåløye?

IgnITe er et nytt graduateprogram som er en nordisk satsing, og vi har brukt masse tid og energi på å utvikle det, forteller Talent Acquisition Specialist i Capgemini, Malin Kringstad.

Rekruttering - Malin Kringstad.

Malin Kringstad.

– Det har blitt kjørt i Sverige et par år med stor suksess, og vi har tatt med oss det beste til Norge. Samtidig har vi beholdt de delene av det tidligere norske graduateprogrammet som fungerte godt.

IgnITe er krevende, men du får igjen enormt mye både med tanke på det tekniske, nettverket ditt og utvikling av kompetansen din. De første seks månedene er du ute i prosjekt hos kunde 80 prosent av tiden, og 20 prosent er satt av til læring og utvikling. I prosjektene får du din egen leder, og du jobber hele tiden tett med kolleger som har mer erfaring.

IgnITe gir deg en kickstart på karrieren

– IgnITe har allerede blitt populært hos kundene våre, og dette er en kjempesatsing for oss. Vi har hatt over 50 nyutdannede i 2017, og skal ha minst like mange neste år. IgnITe gir deg en kickstart på karrieren, og det er mye fokus på å lære fag som er tilpasset den teknologien og som er relevant i forhold til det du skal jobbe med.

Programmet varer i 18 måneder, og ifølge Malin er det de første seks som er de mest intensive.

Du får alt du trenger av verktøy for å få gjort en god jobb

– Vi jobber veldig tett med alle som er med slik at de kommer fort opp og stå både faglig og menneskelig. I løpet av halvannet år lærer du å bli en god konsulent, og du får alt du trenger av verktøy for å få gjort en god jobb.

Rekruttering - Dette er IgnITe-løpet.

Dette er IgnITe-løpet.

“Terningkast 6!” “Hadde gjort det igjen, 10 av 10 ganger!” Her kan du lese mer om hva fem av deltagerne på IgnITe synes om programmet.

Utdannelse og egenskaper

Overgangen fra studenttilværelse til jobb kan være brå. Capgeminis idé med IgnITe er derfor å prøve å gjøre denne overgangen mest mulig glidende.

– Det gjør vi gjennom et godt sosialt miljø med blant annet kick-off, sommerfest og hytteturer slik at det blir mer som en vennegjeng på jobb. De som allerede har vært i Capgemini i et år blir også inkorporert i programmet slik at kunnskapene blir delt, sier Malin.

Et godt sosialt miljø med blant annet kick-off, sommerfest og hytteturer

– Hvem kan søke på IgnITe?

– I første rekke må du være nyutdannet. Ellers ser vi etter litt ulike typer retninger, og de som er aller mest attraktive for oss har teknisk bakgrunn: Datateknikk, informatikk, fysmat, indøk og sikkerhet, men også business analyst. Vi er opptatte av sammensatte team – noen vil elske å sitte og kode, samtidig som man trenger en business analyst som er god på stille kritiske spørsmål om kundens utfordringer.

Og egenskapene Capgemini ser etter?

– Flinke folk som er faglig sterke, smiler Malin.

Ja-mennesker som er glade i utfordringer

– Du skal jobbe som konsulent, så du må kunne kommunisere med mennesker og forstå kundene. Du bør være engasjert, og hele tiden være åpen for å lære deg noe nytt. Det er fint om du er nysgjerrig og har en genuin interesse for å hjelpe. Og så er vi veldig opptatt av at de som søker er fleksible, altså at de er ja-mennesker som er glade i utfordringer.

Rekruttering - En helt vanlig fredag på Capgemini.

En helt vanlig fredag på Capgemini.

Nettverksbygging og workshops

Hvis du kommer gjennom nåløyet kan du se frem til både faglig og menneskelig utvikling. Du får være med på en rekke workshops, og ikke minst får du bygge nettverk.

– Du får muligheter til å knytte kontakter i og utenfor Capgemini. Workshopene har interne og eksterne foredragsholdere, og det er jo litt enklere å bygge nettverket ditt når du har vært på kurs med sjefen sjøl. Dette krever likevel at du er , for det er enormt med muligheter i Capgemini hvis du er villig til å gripe dem. Presentasjonskurset vi hadde sist ble for øvrig holdt i Stockholm, og da ble deltagerne kjent med de svenske kollegene våre også.

Det er enormt med muligheter i Capgemini hvis du er villig til å gripe dem

Ignite foregår i utgangspunktet Fredrikstad, Oslo, Stavanger og Bergen – og i Sverige. Er du ekstra heldig kan du få stempel i passet fra adskillig mer eksotiske steder.

– Vi har mange prosjekter i andre land, og mulighetene er absolutt til stede for at en del av IgnITe kan være lagt opp til å være utenlandsopphold.

Rekruttering - Noen av IgnITerne på tur til Stockholm.

Noen av IgnITerne på tur til Stockholm.

Slik søker du på IgnITe

Hvordan får man så vite hvilken fremgang man har underveis? Alle som får være med i IgnITe får individuelle mål som blir satt i samarbeid med lederen.

– Dette kan for eksempel være mål i forhold til kurs, sertifiseringer og aller viktigst – faglig utvikling. Det overordnede målet er at du i løpet av 18 måneder skal bli en så god og selvgående konsulent som mulig.

– Hva sier de som har vært med på programmet?

– Jeg tror de synes det har vært en spennende reise å være med på. At de synes det er kult å få lære så mye – kurs, sertifisering, faglig utvikling, at det skjer ting på tvers av miljøene, at de har hatt gode workshops og møter som er både spennende og krevende. Og ikke minst at de har fått bygget nettverket sitt, avslutter Malin.

Synes du IgnITe høres spennende ut? Da kan du lese mer på våre jobbsider eller søke om å få være med på “Nyutdannede 2019”. Vi ønsker deg lykke til med søknaden din!

Rekruttering - Malin Kringstad og Beate Nesheim er to av de du kommer til å jobbe sammen med.

Malin Kringstad og Beate Nesheim er to av de du kommer til å jobbe sammen med.