– De som snakker om girl power skjønner ikke hva det handler om

– Det du vil angre mest på, er det du ikke forsøkte, sier Ellen-Marie Bjerknes Nygård, leder for Oda-Nettverks Inspirasjonsdag og prosjektleder i Capgemini. Foto: Nicolas Tourrenc

– De som snakker om girl power skjønner ikke hva det handler om

Av: Tonje Robertsen | Publisert: 2. Jun 2016 | Kategori: Prosjekter

Kvinneandelen i IT-bransjen ligger fortsatt på under en fjerdedel, men engasjementet hos dem som ønsker å gjøre noe med det, er stort. Årets Inspirasjonsdag i Oda-Nettverk ligger an til deltakerrekord med 1300 påmeldte. Leder for arrangementet, Ellen-Marie Bjerknes Nygård (32), mener kvinner i IT-bransjen i større grad må kreve den plassen de fortjener. Men det å tørre å utfordre på vegne av seg selv, er noe hun har måttet minne seg selv på flere ganger også.

– Jeg kan ikke søke, jeg er gravid, var det første hun tenkte. Ellen-Marie var prosjektleder i konsulentselskapet Capgemini, og hadde nettopp hørt at det skulle ansettes flere avdelingsledere. En rolle hun hadde lyst på, men ikke følte seg helt sikker på om hun var kvalifisert til og kanskje heller ikke ville ha kapasitet til å håndtere nå som hun skulle ha barn.

ODA-NETTVERK

Oda-Nettverk er Nordens ledende nettverk for kvinner IT-bransjen med over 6000 medlemmer fra mer enn 1000 ulike bedrifter.

 

Nettverket har som mål å inspirere kvinner i teknologi til å bidra til å styrke kvinners stilling, øke kvinneandelen i IT-bransjen, fremme kvinner, kvinnelige ledere og kvinnelige forretningseiere.

 

Oda-Nettverk drives på frivillig basis av ca 30 personer. Det har 28 samarbeidspartnere som er ulike IT-bedrifter. Hovedsamarbeidspartner er Capgemini og Sogeti.

 

Nettverket legger tilrette for erfaringsutveksling, kompetanseheving og personlig utvikling, og arrangerer mentorprogram, månedlige nettverkstreff, og en årlig Inspirasjonsdag.

 

Inspirasjonsdagen 2016 arrangeres 10.juni i Oslo Konserthus. Årets tema er: We empower and inspire women with passion for technology to lead the change.

 

Disse holder innlegg i år:

  • Hege Skryseth (digital direktør Kongsberg-gruppen)
  • Kim Haagensen (medgründer weClean)
  • Sjur Dagestad (professor i innovasjon og eier av Innoco)
  • Anna Kirah (Making Waves/Design without Borders)
  • Hanne Kristin Rohde (tidl. Politisjef, nå foredragsholder og forfatter)
  • Dora Thorhallsdottir (stand-up komiker, grunder og relasjonsterapeut) er konferansier

– Derfor lot jeg først være å søke. Men så kom HR-direktøren vår bort og spurte om ikke jeg skulle søke på en avdelingslederstilling. Idet jeg hørte ordene “nei, jeg er jo gravid” komme ut av min egen munn, innså jeg hvor feil det var. Heldigvis insisterte HR-direktøren på at jeg likevel skulle søke på stillingen, smiler Ellen-Marie. Det gjorde hun, og fikk jobben.

Ellen-Marie leder Oda-Nettverk Inspirasjonsdag for tredje år på rad. Oda er Nordens største nettverk for kvinner i IT-bransjen (se faktaboks). Temaet for årets Inspirasjonsdag er Lead the Change – om å være med på å skape de forandringene du ønsker å se rundt deg.

Dette handler ikke bare om å gå for lederposisjoner, men om hvordan du kan gjøre de endringene som er best for deg selv både med tanke på karriere og privatliv

– Dette handler ikke bare om å gå for lederposisjoner, men om hvordan du kan gjøre de endringene som er best for deg selv både med tanke på karriere og privatliv. Hvordan kan du sørge for å ta den plassen du fortjener? Har du alltid hatt en drøm om å starte opp ditt eget selskap, så gjør det! Tenker du at dere burde jobbe annerledes på arbeidsplassen, så foreslå forandringer, og gjennomfør, ikke sitt med armene i kors og vent på at mulighetene skal komme til deg, sier hun.

Alternativ til øl, fotball og golf

Målet for Oda-Nettverk er å styrke kvinners stilling i IT-bransjen. For Ellen-Marie var ikke behovet for et slikt nettverk umiddelbart tydelig da hun var ny i bransjen.

– I begynnelsen av karrieren min så jeg faktisk ikke behovet. Jeg skjønte ikke helt hvorfor vi jenter skulle trenge å møtes på en annen måte enn gutter.

Men tallenes tale er klare. Kvinneandelen i IT-bransjen ligger på 23 prosent. Av disse, er 26 prosent toppledere. Og etter noen år i bransjen, har Ellen-Marie fått et annet syn på saken.

Menn har på et vis jobb-nettverking mye mer naturlig i seg. De snakker business like lett over en øl, fotballkamp eller golfrunde, som i andre settinger

– Ja, jeg ser det jo tydelig nå. Menn har på et vis jobb-nettverking mye mer naturlig i seg. De snakker business like lett over en øl, fotballkamp eller golfrunde, som i andre settinger. Kvinner liker nok at det er mer struktur rundt nettverkingen, mer backing og fellesskap, det ser vi på hvor mange som kommer på Oda-arrangementene.

Prosjekter - Her fra en fullsatt sal under Oda-Nettverks Inspirasjonsdag på Oslo Konserthus i 2015. Foto: Bård Gundersen

Her fra en fullsatt sal under Oda-Nettverks Inspirasjonsdag på Oslo Konserthus i 2015. Foto: Bård Gundersen

Hun trekker også fram viktigheten av å vise fram synlige rollemodeller som kan motivere og inspirere. Dette gjør de blant gjennom å dele ut Oda-prisen hvert år.

– Det er morsomt å se hvor mye prisen har å si også for de som får den, slik som Anita Krohn Traaseth, som omtalte i boken sin “Godt nok for svina” hvordan prisen hadde gitt henne en trygghet som leder og fått henne til å fortsette å “walk the talk”.

Handler om å være modig

Historien om da Ellen-Marie nesten lot være å søke på avdelingslederstillingen, gjorde det klart for henne hvor viktig det er å tørre å bryte ut av sin egen komfortsone. Det samme skjedde da hun noen år tidligere ledet sitt første store prosjekt i Capgemini.

– Prosjektet var tøft, med stramme deadlines og mye nytt. Samtidig ble jeg sendt på et lederutviklingsprogram i Paris, hvor jeg innså at jeg oppførte meg annerledes på jobb enn privat, at jeg var utrolig leveransefokusert på jobb. På kurset fikk jeg hjelp til å definere verdiene mine og jeg så at jeg måtte tørre å ta på meg mer risiko. Modighet er derfor en av mine personlige verdier. Det var når jeg turte å utfordre meg selv, at jeg så hvor god jeg faktisk var, sier hun.

Samtidig er det å være modig noe hun ofte må minne seg selv på. Det kan være lett å ta et steg tilbake heller enn å drive aktivt med selvledelse.

Det var når jeg turte å utfordre meg selv, at jeg så hvor god jeg faktisk var

– Vi kvinner har så lett for å legge begrensninger på oss selv. Klarer alltid å finne på en hel masse unnskyldninger for ikke å ta sjanser og ikke å gripe de mulighetene vi får, sier hun.

– Menn gjør det ikke på samme måten. Hvis de blir spurt om å ta på seg nye ansvarsområder, svarer de som regel “ja” med en gang, og tenker at det praktiske ordner seg alltids. Kvinner svarer mye oftere “nei, dette må jeg tenke litt på”.

Om girl power og jentefester

Utfordringene i IT-bransjen mener hun er todelte. For det første må yngre jenter bli mer oppmerksomme på bransjen som en karrierevei, og for det andre må kvinner som allerede jobber i den tørre å ta mer plass.

Prosjekter - – Det er noe med kraften i det frivillige arbeidet. Alt er drevet av engasjement og entusiasme, da har du den rette drivkraften for å oppnå resultater, sier Ellen-Marie. Her fra Inspirasjonsdagen i 2014. Foto: Irene Sandved Lunde

– Det er noe med kraften i det frivillige arbeidet. Alt er drevet av engasjement og entusiasme, da har du den rette drivkraften for å oppnå resultater, sier Ellen-Marie. Her fra Inspirasjonsdagen i 2014. Foto: Irene Sandved Lunde

– Det er viktig å vise fram hva en IT-utdannelse kan brukes til. Mulighetene er flere enn mange er klar over, og feltet blir stadig viktigere også innenfor områder som helse og utdanning. Det er viktig å starte med å dele denne kunnskapen, og å få med rådgiverne på både ungdomsskolene og videregående. Det finnes bra programmer som Lær Kidsa Koding, og noen barne- og ungdomsskoler har tatt inn programmering som fag, forteller hun.

Deretter gjelder det å få kvinnene til å være mer synlige i bransjen.

– Prøv, så kan du heller feile, shit happens, smiler Ellen-Marie engasjert.

– Det du vil angre mest på, er det du ikke forsøkte. Vi jenter må gå i oss selv, og spørre hvorfor vi tar de valgene vi tar. Aksepterer vi ting vi ikke burde? Stiller vi de rette kravene til arbeidsplassen og andre rundt oss?

For å tilstrebe 50 prosent kvinner i bransjen, så må vi jobbe med mangfold

Det strukturelle må også tas tak i, mener hun. Selskapene bør ha interne mekanismer og målinger for å følge opp, samt en sterk bevissthet rundt mangfold i sammensetningen av ledergrupper og team.

Det hender Ellen-Marie får spørsmål om hva som egentlig er poenget med et rent kvinne-nettverk og kommentarer om girl power, jentefester og rosa-bloggere, ofte i følge av skrått hevede øyebryn.

– Da handler det om at folk ikke forstår hva dette dreier seg om. For å tilstrebe 50 prosent kvinner i bransjen, som vil være fordelaktig for den enkelte arbeidsgiver, både kvinner og menn, selskapene de jobber i og samfunnet vi opererer i, så vi jobbe med mangfold.

Gi litt slipp på kontrollen

Det er vanskelig å ikke la seg smitte av Ellen-Maries profesjonelle engasjement, og lett å forstille seg henne som en pådriver og en aktiv aktør både i det frivillige nettverket og på andre arenaer. Men blir hun aldri sliten? Kan det bli for mye?

Prosjekter - Det ligger mange tusen timer med frivillig arbeid bak Oda-Nettverk og det er mange som bidrar.

Det ligger mange tusen timer med frivillig arbeid bak Oda-Nettverk og det er mange som bidrar.

– Familien betyr utvilsomt aller mest, spesielt nå som jeg har en sønn på ett år. Samtidig ser jeg at jeg er en bedre person når jeg får jobbe med noe jeg brenner for og utvikle meg selv. Og så tror jeg det er viktig å huske på at vi ikke trenger å være superkvinner på alle områder. Vi må også klare å gi fra oss ansvar og slippe til andre, for eksempel når det gjelder å holde styr på hjemmet, smiler hun, og viser til Sheryl Sandbergs bok Lean In, hvor Facebook-sjefen blant annet snakker om å make your partner a real partner.

Selv med 1300 påmeldte og mange på venteliste til Inspirasjonsdagen, insisterer Ellen-Marie på at alt er under kontroll.

– Det er noe med kraften i det frivillige arbeidet. Alt er drevet av engasjement og entusiasme, da har du den rette drivkraften for å oppnå resultater. Og så er det gøy å se hvor villige foredragsholderne er til å stille opp, de tror på budskapet vårt. Da vi skulle kontakte Erna Solberg i fjor, var vi først litt usikre og tenkte, nei, kan vi ringe henne da? Men så viste det seg at hun svarte ja sporenstreks og hadde veldig lyst til å være med. Så det å sette seg høye mål fungerer, ler hun.

Og det å sette høye mål, handler mest om å tørre å utfordre seg selv. Det var da Ellen-Marie søkte på stillingen hun var usikker på om hun ville klare, at hun tok den første aktive beslutningen om å være en del av den forandringen hun selv ønsker å se for kvinner i IT-bransjen.

Obs – vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ble publisert før Oda Nettverks inspirasjonsdag 2016 gikk av stabelen. Der ble Anne-Sofie Risåsen, adm. direktør i Capgemini Norge, tildelt Oda-prisen Person 2016, og Accenture Norge mottok Oda-prisen Organisasjon 2016.

Klikk her for å lese mer om inspirasjonsdagen 2016