Capgemini revolusjonerer eksamensprosessen

Capgemini har et godt samarbeid med BI og har levert flere digitaliseringsprosjekter til skolen.

Capgemini revolusjonerer eksamensprosessen

Av: Mailen Sorknes | Publisert: 23. Apr 2015 | Kategori: Prosjekter

Capgemini står bak det fremtidsrettede prosjektet som har banet vei for en papirløs eksamensprosess på Handelshøyskolen BI. Helt ny teknologi skiller DigiEx fra tilsvarende digitale løsninger.

For BI var det viktig å være først ute med digitalisering av eksamen for å skape et konkurransefortrinn og et kvalitetsløft i undervisningstilbudet. Digitale eksamensformer i seg selv er ikke noe nytt, men en helautomatisert løsning som inkluderer hele prosessen av arbeidet før, under og etter eksamen eksisterte ikke på markedet. Capgemini måtte derfor lage noe helt nytt og eget, nemlig DigiEx.

– Vi skapte en software-løsning for å digitalisere hele prosessen. Dette innebærer alt fra det administrative som skjer før en eksamen, til innlevering og klaging, karaktersetting og sensur, sier Torkel Sondresen i Capgemini.

En digitalisert løsning gjør studentene bedre rustet for arbeidslivet

Heldigitalisert eksamen

Når Handelshøyskolen BI skal arrangere eksamen for sine nesten 20 000 studenter, sier det seg selv at det er knyttet store utfordringer til den tradisjonelle metoden av innlevering med penn og papir. Tonnevis av papir fører til ekstra arbeid for skolens personell, og når alt for- og etterarbeid i tillegg må gjøres manuelt, blir det tungvint.

Studentene er vant til å jobbe med PC, og flere forventer nå at utdanningsinstitusjonene skal holde tritt med digitaliseringen. Høyskolen ønsket å møte kravene fra yngre studenter som synes penn og papir er blitt gammeldags. De kalles ”digital natives”, dagens ungdom som aldri har opplevd en verden uten internett og digitale dingser.

– En digitalisert løsning gjør studentene bedre rustet for arbeidslivet, og ikke minst er det fremtidsrettet, sier Torkel.

Som prosjektleder for DigiEx var han med på prosjektets oppstart i 2012, og allerede året etter var høyskolens første vellykkede heldigitale hjemmeeksamen på plass. Capgemini har skapt en totalløsning med fokus på kvalitet, sikkerhet, brukervennlighet og skalerbarhet.

Prosjekter - DigiEx er bare ett eksempel på hva slags innovative prosjekter og suksesshistorier Capgemini står bak.

DigiEx er bare ett eksempel på hva slags innovative prosjekter og suksesshistorier Capgemini står bak.

Høy risiko

DigiEx har vært et omfattende og tidkrevende prosjekt. Grundige analyser, planer for gjennomføring og risikofaktorer er nøye evaluert og kalkulert. For risikoen er høy. Tenk deg det verste som kan skje i en eksamenssituasjon: Tusenvis av studenter har levert inn en eksamen de har jobbet hardt og lenge med. Så krasjer systemet og alt blir borte.

– Når så mange studenter skal levere eksamen samtidig kan man ikke bare skru på en masse servere i kjelleren. Derfor flyttet vi det ut i skyen.

Ettersom eksamen kun er noen få ganger i året er det mindre risikofylt med en skybasert plattform som gjør det enklere å kontrollere den tidsmessige bruken av programtjenesten. Og det er ikke rom for feil.

DigiEx har blitt et unikt heldigitalisert og altomfattende system vi er stolte av

– Dette har vi løst ved å skalere på en god måte slik at vi kan øke tilgjengelighet og oppetid for å takle mye aktivitet på én gang, sier Petter Enes i Capgemini.

Han er nå prosjektleder for DigiEx som etter planen skal ferdigstilles i 2016. Det overordnede målet for BI er å fjerne papireksamen helt.

– Våren 2015 skal BI endelig teste ut skoleeksamen med PCer på skolen, sier han.

Suksesshistorie

Capgemini har sørget for at verktøyene og kontrollmekanismene ved tradisjonelle papirbaserte eksamener ivaretas med DigiEx. Som et resultat er administrative oppgaver blitt forenklet og effektivisert, både for ansatte og sensorer. Juksing og ulovlig studentsamarbeid er i tillegg blitt lettere å kontrollere. En digital løsning betyr også mindre papirforbruk og er dermed bedre for miljøet, altså en vinn-vinn situasjon!

– DigiEx har blitt et unikt heldigitalisert og altomfattende system vi er stolte av.

Capgemini har et godt samarbeid med BI og har levert flere digitaliseringsprosjekter til skolen, blant annet ny studentportal og nye søknads- og opptaksløsninger.

DigiEx er bare ett eksempel på hva slags innovative prosjekter og suksesshistorier Capgemini står bak.