Skal bygge et SAP Powerhouse

Einar Christophersen leder Capgeminis nye, store satsing på SAP.

Skal bygge et SAP Powerhouse

Publisert: 6. Jun 2018 | Kategori: Kompetanse, Teknologi

Om du ønsker å være med på å bygge opp et SAP Powerhouse sammen med Capgemini, er tiden moden for å bli med på laget.

– Jeg elsker å bygge ting opp fra grunnen av, og de som ønsker å være med på å forme vår SAP-satsing er mer enn velkommen til å bli med på reisen, forteller Einar Christophersen. Men de bør skynde seg, for det er jo langt mer moro å være med på en satsing fra starten av, enn å komme inn når ting har begynt å sette seg.

Einar Christophersen er mannen som er hentet inn til å lede Capgeminis største satsing for tiden. I Skandinavia i dag jobber det over 200 kolleger innen SAP området, hvorav 35 i Norge. Målet er å ha 100 flinke folk på plass innen et år i den Norske delen av det Skandinaviske SAP miljøet.

-Capgemini satser stort på dette i Skandinavia, og det investeres midler i både rekruttering og opplæring. Da jeg fikk forklart hvor mye de legger bak dette, var jeg ikke i tvil om at jeg hadde lyst til å bli med på laget.

 

En av Norges mest erfarne SAP-konsulenter

Einar har selv lang erfaring fra SAP, både som konsulent og bruker.

– Jeg begynte å jobbe med SAP i 1994, da jeg på vegne at Microsoftware i Sverige valgte SAP som ERP-leverandør. Tre år senere ble jeg selv konsulent, og har siden den tid jobbet med et 30-talls prosjekter i Norden, Tyskland og Polen for kunder som Komplett, Arcus, Tetra-Pak, SCA Hygiene, Forsvaret og Jordan.

Det er dog ikke nødvendig å ha like lang erfaring som Einar for å bli med på satsingen til Capgemini.

-Vi søker alt fra erfarne SAP-konsulenter til folk uten direkte SAP-erfaring. Vi tenker primært folk med 1-2 års arbeidserfaring, men er også åpne for enkelte nyutdannede. De vil få opplæring og sertifisering, og kan blant annet bli sent på et 3-4 ukers langt kurs i India.

Kunder som investerer

Capgeminis satsing på SAP er på ingen måter tilfeldig. Det er ikke mange andre teknologier det er like mye oppmerksomhet rundt akkurat nå.

-I og med at support på de gamle systemene snart opphører, er det mange kunder som skal over til SAP HANA og S4/HANA. Våre kunder investerer dermed tungt om dagen, og da følger vi opp.

Blant SAP-kundene til Capgmini finner vi de største industriselskapene i Skandinavia innen offentlig, olje og gass, prosess, produksjonsindustri, distribusjon og varehandel.

Det er nettopp derfor vi ønsker å bygge det vi kaller et SAP Powerhouse, for å kunne håndtere de største kundene. Samtidig skal vi håndtere alle kunder, uansett størrelse. Vi kommer dermed til å ha en litt bredere produktportefølje enn mange andre, som jo er spennende i seg selv. Synes i alle fall jeg.